Voorkom een koude start bij je nieuwe zorgverzekeraar!

Veel mensen kijken bij de overstap naar een andere zorgverzekeraar vooral naar de inhoud van de aanvullende zorgverzekeringen en niet naar de basisverzekering. Terwijl als je al onder behandeling van een arts bent of medicijnen gebruikt deze zorg vaak vergoed wordt uit de basisverzekering en niet uit een aanvullende zorgverzekering.

Je wil overstappen. Maar wat nu als je al zorg gebruikt? Of al onder behandeling bent?
Als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar en je gebruikt medicijnen of je bent onder behandeling bij een arts dan wordt je uiteraard geaccepteerd door een nieuwe zorgverzekeraar voor de basisverzekering.
Maar heeft de nieuwe zorgverzekeraar wel een contract met jouw apotheek? Vergoedt de nieuwe zorgverzekeraar hetzelfde medicijn als dat je nu slikt? Of heeft de nieuwe zorgverzekeraar een ander voorkeursbeleid voor medicijnen en krijg je alleen een ander, voor jouw lichaam vreemd middel volledig vergoed? Dit nieuwe middel bevat wel dezelfde werkzame stof maar kan andere hulpstoffen bevatten. Hoe reageert jouw lichaam daarop?
Ben je onder behandeling in een ziekenhuis voor een langer traject, bijvoorbeeld voor een jaarlijkse controle? Controleer dan goed of de nieuwe zorgverzekeraar ook een contract heeft met dit ziekenhuis. Let dan ook specifiek of het specialisme waar jouw behandelaar onder valt ook gecontracteerd is. Zorgverzekeraars contracteren selectief. Dus voor het ene specialisme kan er wel een contract met het ziekenhuis zijn waar jij onder behandeling bent maar voor het andere specialisme niet.

Dus maak je gebruik van zorg? Controleer dan altijd voor dat je overstapt naar een andere zorgverzekeraar of jouw oude vertrouwde zorgverlener een contract heeft met deze nieuwe zorgverzekeraar. Zo voorkom je verrassingen.
Uiteraard kan de huidige zorgverzekeraar ook het medicijnbeleid aanpassen en het huidige ziekenhuis niet meer contracteren in 2017. Maar het is wel een hele koude start bij de nieuwe zorgverzekeraar als een aantal voor jou belangrijke zaken heel anders zijn geregeld.

Je wil toch besparen?
Wil je toch besparen op je zorgpremie? Kijk dan kritisch naar de aanvullende verzekeringen bij je huidige zorgverzekeraar. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat ze altijd dezelfde aanvullende zorgverzekering moeten hebben als hun partner . Maar dat is zeker niet waar. Dat levert vaak meer financieel voordeel op dan wisselen van zorgverzekeraar voor de basisverzekering voor Euro 5 voordeel per maand om er vervolgens achter te komen dat je niet meer bij je vertrouwde zorgverlener terecht kan.

Comments (0)

Leave Comment