U gaat elektrisch rijden?

De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s in de komende jaren sterk zal groeien. In de afgelopen jaren was de prijs van elektrische auto’s erg hoog waardoor deze vooral in het zakelijke segment werden gebruikt.

Toegankelijker voor particulieren
Doordat er steeds meer elektrische auto’s worden geïntroduceerd met een relatief laag aanschafbedrag, worden deze auto’s ook voor particulieren aantrekkelijk.

Aandachtspunten bij verzekering
Bij het verzekeren van een elektrische auto spelen een aantal zaken die anders zijn dan bij het verzekeren van een auto die gebruikt maakt van de traditionele brandstoffen. Onderstaand gaan wij kort in op slechts enkele van deze bijzondere aspecten:

  • De batterij van de auto is het duurste onderdeel van een elektrische auto. Er komen constructies waarbij u de auto koopt en de accu huurt. Het is dan belangrijk om te weten hoe de verzekering van de accu dan precies is geregeld.
  • Bij schade zijn de reparatiekosten bij een elektrische auto vaak aanzienlijk hoger dan bij een traditionele auto. Niet alleen voor het kiezen van de hoogte van het eigen risico kan dit een aspect zijn om mee te wegen, maar ook voor de vraag op welk moment het verstandig is om een allriskverzekering om te zetten naar een beperkt casco verzekering.
  • Bij een totaal verlies zal er een nieuwe auto moeten worden aangeschaft. In de praktijk zal dit ertoe leiden dat, bij een auto die u van uw werkgever mag gebruiken, de actuele fiscale bijtelling gaat gelden. Dit kan privé een aanzienlijke schade voor de gebruiker van de auto opleveren.
  • Ook de laadkabels van de elektrische auto vragen extra aandacht. Niet alleen in verband met diefstal, maar ook de situatie waarin iemand in de avonduren struikelt over een laadkabel waarmee de auto wordt opgeladen en daarbij letsel oploopt, kan tot ingewikkelde claims leiden.

Het zijn maar enkele voorbeelden van zaken waar wij als deskundig adviseur alert op zijn wanneer u ons om advies vraagt voor een verzekering van een door u aan te schaffen elektrische auto.

Op dit moment komen steeds meer verzekeringsmaatschappijen met nieuwe polisvoorwaarden en tarieven voor elektrische auto’s. Wij beschikken van vrijwel alle verzekeraars over deze informatie en volgen de ontwikkelingen van dag tot dag.

Gaat u een elektrische auto kopen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het selecteren van de verzekering die op dit moment voor u de meest passende voorwaarden hanteert en waarmee wij een positieve ervaring hebben met hoe zij zich opstellen na bijvoorbeeld een schade, waarbij een beroep op de betreffende verzekering moet worden gedaan.

Copyright © 2021 Financieel Alert Alle rechten voorbehouden