Provisieverbod per 1 januari 2013

Vanaf 1 januari 2013 gaat de consument direct betalen voor financieel advies en bemiddeling bij financiële producten.

De financieel dienstverlener stuurt zijn klant voortaan een rekening voor zijn werkzaamheden bij advies en bemiddeling. Dit kan een vooraf afgesproken vast bedrag zijn, maar ook een tarief per uur. Hierover moeten adviseurs en bemiddelaars zelf redelijke afspraken maken met hun klanten

Dit staat op de site van de AFM over het provisie verbod. Er is weinig informatie over de regel die ingaat op 1 jan 2013. Het komt er op neer dat als u een advies en bemiddeling wilt hebben voor Hypotheken, Pensioen, Uitvaart, Vermogensopbouw en individuele  Arbeidsongeschiktheid u de Financieel Adviseur direct betaald en niet meer via de verzekeraar, bank of geldverstrekker. Hierdoor zit er geen provisie meer in de producten. De premie of rente is hierdoor lager en de advies en bemiddelingskosten worden apart bij u in rekening gebracht. Deze kosten van de Financieel Adviseur zijn voor de inkomsten belasting niet meer aftrekbaar.

Vanaf 2010 is Schuurman Financieel Advies al klaar voor deze wetgeving.

Voor Advies en bemiddeling een factuur en de nazorg gaat bij ons in een Financieel Service Abonnement. kijk hier voor meer informatie op de website.

Vanaf juni 2012 is het ook mogelijk om schadeverzekeringen zonder provisie te krijgen de beloning van de Schuurman Financieel Advies zit dan in het Financieel Service Abonnement. Kijk hier voor de informatie op de website.