Politie waarschuwt voor inbraak tijdens sportzomer

De politie waarschuwt voor inbraken tijdens de sportevents en adviseert voor vertrek alle ramen en deuren goed af te sluiten. Wie tijdens deze ‘sportzomer’ gezellig bij de buren, vrienden of in de kroeg de EK- of andere sportwedstrijden gaat bekijken, loopt de kans dat insluipers toeslaan.

De politie adviseert bewoners dan ook om voor vertrek te checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, zodat de feestvreugde niet kan worden verstoord. Ook degelijk hang- en sluitwerk draagt bij aan inbraakveiligheid. Een andere tip van de politie: laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot zitten.

De politie wijst er verder op om de kamer of ruimte waar je een raam of deur open hebt staan, niet te lang onbeheerd achter te laten. Zij zien te vaak gebeuren dat mensen slechts even gingen douchen of stofzuigen en zo slachtoffer werden van een insluiper. Een andere tip is om geen waardevolle spullen in het zicht (laptop, fotocamera, portemonnee) te leggen en ramen en deuren gedurende de nacht te sluiten.

Voor wie op vakantie gaat, is de belangrijkste tip het huis een bewoonde indruk te geven. Het is voor inbrekers een koud kunstje de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen continu gesloten, nooit een lampje aan.