Hoe zit het met jouw financiën en verzekeringen? Wij denken met je mee

Je hebt je financiën graag op orde. En dat is best lastig in tijden van inflatie. Wij kunnen je helpen zicht te houden op je financiën en denken graag met je mee. Wist je dat er een initiatief bestaat dat je kan helpen als een apparaat stuk is maar deze nog best gemaakt kan worden? We vertellen je er graag meer over.

Op verzekeringsgebied is het goed om te weten wat nu eigenlijk wel en wat níet binnen de dekking valt. Deze keer: de inboedelverzekering. Bij veel verzekeringsmaatschappijen valt je hond onder de inboedel. Maar… je hond kan ook schade veroorzaken. Wat er over het algemeen wel en niet wordt vergoed zie je in het eerste artikel.

Dit en meer lees je in onze nieuwsbrief. Wij kunnen helpen bij vragen die bij je spelen als het gaat om verzekeren, je hypotheek, of maatregelen om geld uit te sparen. Neem je contact met ons op?

Dieren kunnen schade toebrengen aan je inboedel of woning. Valt eventuele financiële schade onder de dekking van de je inboedel- of opstalverzekering? Op die vraag gaan wij hieronder in.

 Ongedierte

Je denkt er misschien niet als eerste aan, maar ongedierte kan grote schade toebrengen aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan houtwormen die de draagkracht van balken aantasten. Ook ratten die kabels beschadigen of schimmels die het behang aantasten kunnen aanzienlijke schade veroorzaken. Op vrijwel alle opstal- en inboedelverzekeringen zijn dit soort oorzaken van schade van vergoeding uitgesloten. De reden hiervoor is dat deze schades in veel gevallen het gevolg zijn van gebrekkig onderhoud.

Huisdieren

Ook de eigen huisdieren kunnen schade veroorzaken. Bijvoorbeeld de hond die met zijn staart de vaas van het bijzettafeltje zwiept. Ook hier geldt dat de meeste inboedelverzekeringen deze schade niet vergoeden. Er zijn echter enkele verzekeraars die bij de meest uitgebreide verzekering deze schade (gedeeltelijk) wel vergoeden.

Huisdier is “inboedel”

Het klinkt misschien raar. Maar verzekeringsmaatschappijen zien een huisdier als “inboedel”. Vindt er in de woning een schade plaats, bijvoorbeeld een brand, waarbij ook het huisdier gewond raakt, dan worden de medische kosten voor de behandeling van deze hond wél vergoed. De verzekering maakt dan dus geen onderscheid tussen de schade aan de eetkamertafel en de hond van het gezin.

Kat op de auto

Een huisdier van de buren kan ook schade bij jou veroorzaken. Laten wij even het voorbeeld nemen dat je kat Mies lekker ligt te zonnen op de het dak van je auto die op jouw oprit staat. Boef, de herder van de buren en Mies zijn geen vrienden. Boef stormt op je auto af, zet zijn poten met de harde en scherpe nagels op de motorkap en gaat een partij blaffen. Het gevolg is een aantal forse krassen op de motorkap. De buren zullen, als baas van Boef, voor deze schade aansprakelijk zijn. In dit geval wordt normaal gesproken wordt de schade vergoed door de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) van de buren.

 

Bron DFO