Clausule extra reis- en verblijfskosten Allianz Global Assistance

Indien je op je reisverzekering van Allianz Global Assistance de SOS hulpverlening hebt meeverzekerd, geldt dat je ook verzekerd bent voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19. Het gaat hierbij om de voorwaarden DRAV18, DVV18, DPR10, P-RV20, P-BRV11, P-A&S14, P-CZV14, P-DZV14, GTRV18, GTRV21, GSRV18 en PZJP10.

De onderstaande dekking geldt voor de personen die op de polis staan.

Je bent géén extra premie voor deze dekking verschuldigd!

Wat is verzekerd?

Extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op de reisbestemming moet blijven, omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming jou een verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Dit geldt ook als je in quarantaine moet vanwege verblijf in een specifiek door de (lokale) overheid genoemde accommodatie. Cruiseschepen zijn hierop uitgezonderd.

Wanneer ben je verzekerd?

Je bent alleen verzekerd als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:

 • De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 15 april tot en met 31 december 2021;
 • Het gaat om een reis binnen de Europese Unie. Buiten de EU zijn alleen pakketreizen conform de Wet op de Reisovereenkomst verzekerd;
 • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een door het ministerie van

Buitenlandse Zaken gegeven reisadvies ‘groen/geel’ voor jouw reisbestemming;

 • De (lokale) overheid van jouw reisbestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd specifiek voor jou persoonlijk of voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je op de geplande terugreisdatum niet kunt terugreizen naar Nederland;
 • Je hebt vooraf toestemming van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance gekregen voor het maken van deze kosten.

Wanneer ben je niet verzekerd?

Je bent niet verzekerd als:

 • Je verblijft op een cruiseschip;
 • De (lokale) overheid een deel van het gebied of plaats waarin je verblijft in quarantaine plaatst;
 • Je in aanmerking komt voor vergoeding van de door deze quarantaine gemaakte onvoorziene extra verblijfs- en/of reiskosten door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, jouw vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie;
 • Je niet van te voren toestemming van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance hebt gekregen voor het maken van de extra reis- en verblijfkosten.

Wat krijg je vergoed?

 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot de maximum bedragen in de door jou verzekerde dekking voor SOS hulpverlening bij “gedwongen oponthoud”.
 • Extra reiskosten per openbaar vervoer naar Nederland. – Wij vergoeden maximaal € 1.000, – per persoon, per polis.

Belangrijk: Je moet wel vooraf toestemming hebben voor het maken van deze kosten van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance: +31 (0)20 592 92 92 (dag en nacht bereikbaar).