Bijna 1 op de 5 huishoudens voldoet niet aan eisen rookmelderplicht

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders door de overheid verplicht. Op elke verdieping minstens 1. Heeft u nog geen rookmelder? Dan hebben wij een leuke actie voor u.

  • U bent klant bij Schuurman Financieel Advies maar heeft uw schadeverzekeringen niet bij ons ondergebracht?

Als wij de schadeverzekeringen voor u in beheer mogen nemen ontvangt u van ons een rookmelder met een winkelwaarde van € 23,95.

Interesse voor een 2e  rookmelder of brandpreventie advies? Neem dan contact op met Brand beveiligingsbedrijf Liebrand. Hieronder het contact formulier.

https://www.brandbeveiligingsbedrijf.nl/contact

  • Heeft u uw verzekeringen wel bij Schuurman Financieel Advies ondergebracht, maar u maakt nog geen gebruik van onze Financieel Abonnement Service? Ook dan hebben wij een rookmelder voor u klaarliggen.
  • Heeft u een Financieel Service Abonnement? Dan ontvangt u 2 rookmelders voor € 33,95. Deze vertegenwoordigen een winkelwaarde van € 47,90.
Voor deze actie geldt OP=OP

Wilt u meer informatie over onze abonnementen service, klik dan hier https://www.schuurmanfinancieeladvies.nl/financieel-beheer/tarieven/

Sinds de invoering van de rookmelderplicht een half jaar geleden zijn we in Nederland verplicht om in elke woning een rookmelder op te hangen. Toch voldoen nog lang niet alle huizen in Nederland aan de rookmeldingsplicht, blijkt uit onderzoek in opdracht van Allianz Direct. Bijna 1 op de vijf huishoudens (18%) heeft niet op elke verdieping met een slaap- of woonkamer een rookmelder hangen, terwijl dit wel verplicht is.

Vanaf 1 juli 2022 moeten in elke woning in Nederland rookmelders hangen. Voor nieuwbouwhuizen is dit sinds 2003 al een verplichting, maar de regelgeving geldt nu ook voor bestaande bouw. Het invoeren van deze nieuwe regel is bedoeld om levens te redden: bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook.

Brandschadeclaims

Uit onderzoek van Allianz Direct blijkt dat de overgrote meerderheid in Nederland blij is met de invoering van de rookmelderplicht (88%). “Hoewel uit onze data blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders na de invoering van de rookmelderplicht gelijk in actie is gekomen, valt er nog een hoop winst te behalen. Gemiddeld komen er namelijk meer dan 200 brandschadeclaims per jaar bij ons binnen. Het installeren van een rookmelder kan een hoop leed en schade voorkomen. We hopen dat steeds meer mensen beseffen dat rookmelders onmisbaar zijn in huis”, zegt Mohini Gajadhar, schadecoach bij de verzekeraar.

Bron: https://www.infinance.nl/